Image for Kunstmarkt in het Evertshuis

Kunstmarkt in het Evertshuis

Op 11 mei was de kunstmarkt in het Evertshuis te Bodegraven. Deze markt werd na het welkomstwoord van de voorzitter van de Kunstkring, Kees Veelenturf, officieel geopend door wethouder Cultuur, Elly de vries. Zij was enthousiast over de grote opkomst van zowel de kunstenaars als de belangstellenden. Ze benadrukte het belang van dit soort evenementen voor de lokale gemeenschap. Ook zei ze dat volgend jaar de kunstroute door alle kernen weer gehouden zal worden op 17 en 18 mei.

Er waren meer dan 30 lokale kunstenaars te bewonderen. Dit resulteerde in een breed scala aan kunstvormen: van ruimtelijke werken en traditionele schilderijen in olieverf of acryl tot fotografie, textielkunst, beelden en handgemaakte sieraden.

Een van de kunstenaars aanwezig was Ange Schoemaekers. Zij maakt gedenksieraden en -kunst en geeft workshops. Haar passie en creativiteit ligt in het maken van sieraden en creaties van glas.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun