Image for KrimpenGeldWijzer opent deuren in Krimpen aan den IJssel

KrimpenGeldWijzer opent deuren in Krimpen aan den IJssel

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- KrimpenGeldWijzer is vanaf 1 juli dé plek waar Krimpenaren laagdrempelig terecht kunnen met vragen over geldzorgen. Inwoners kunnen zonder afspraak binnenlopen in het pand aan Raadhuisplein 4. Aan de balie geven medewerkers voorlichting en advies over financiën. Daarnaast worden inwoners bij het loket ook geholpen bij lastige brieven en formulieren.

“Met KrimpenGeldWijzer maken we onze hulp aan inwoners nog toegankelijker. We helpen inwoners met schulden of armoedeproblemen, maar het is natuurlijk nog beter als we dit kunnen voorkomen”, zegt Kirsten Jaarsma, wethouder armoede en schulden.

“Daarom is het belangrijk dat inwoners ons op tijd weten te vinden. Zo kunnen wij hen op tijd de juiste ondersteuning bieden en raken zij niet verder in de problemen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om regelingen aan te vragen of brieven te begrijpen. Soms is daar hulp bij nodig en die geeft KrimpenGeldWijzer graag”, aldus Jaarsma.

Inwoners ontvangen direct advies
Inwoners krijgen ter plekke advies. “Wanneer er meer tijd nodig is, wordt er gelijk een vervolgafspraak gemaakt voor meer ondersteuning. Zo is hulp en advies bij financiële zorgen nog laagdrempeliger voor Krimpenaren”, laat de gemeente Krimpen aan den IJssel weten. Het loket is niet alleen voor inwoners met armoede-en/of schuldenproblemen. Maar ook voor Krimpenaren die het overzicht in hun geldzaken kwijt dreigen te raken.

Het project is de uitwerking van een maatregel uit het Actieplan Energiearmoede. De gemeenteraad stelde het Actieplan Energiearmoede vast in 2023. “Het project KrimpenGeldWijzer is onderdeel van dit Actieplan en is van tijdelijke aard. Het project wordt uitgevoerd door KrimpenWijzer. Hun professionals en vrijwilligers zijn zoveel mogelijk aanwezig in het loket. Zo wordt u direct geholpen”, aldus de gemeente.

Openingstijden
Maandag: 9.30 – 13.30 uur
Woensdag: 9.00 – 13.00 uur
Vrijdag: 9.00 – 13.00 uur

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee