Image for Krimpenerwaardse SportXperience weer een groot succes (video)

Krimpenerwaardse SportXperience weer een groot succes (video)

KRIMPENERWAARD- De derde editie van de SportXperience heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden bij Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. Dit jaar hebben 653 kinderen van 15 verschillende scholen deelgenomen. Voorafgaand aan het evenement hebben de leerlingen gekozen uit vijf verschillende pakketten, elk met drie verschillende sporten.

“De SportXperience is een sportdag voor groep vijf en zes die we organiseren vanuit Team Sportservice met allerlei aanbieders vanuit de Krimpenerwaard. De SportXperience heeft als doel kinderen te laten kennismaken met diverse sporten en cultuur en hen te laten ervaren hoe leuk dit is”, zegt Debby de Graaf van Team Sportservice Krimpenerwaard tegenover RTV Krimpenerwaard.

Door hen de basistechnieken van verschillende sporten en theater aan te leren, motiveert Team Sportservice kinderen om een sport of vereniging te kiezen. De SportXperience richt zich specifiek op leerlingen uit groep 5 en 6, omdat zij vaak nog op zoek zijn naar een geschikte sport- of cultuuractiviteit.

Tekst gaat verder onder foto

Tijdens deze dag hebben de kinderen de kans gekregen om onder begeleiding van ervaren coaches deel te nemen aan verschillende clinics. Het plezier en de ervaring staan hierbij centraal, waarbij de nadruk ligt op het enthousiasmeren van de jeugd voor een actieve levensstijl. “De sporten die we vandaag hier hebben zijn tennis, voetbal, kungfu, theater, dans, handbal, badminton. Dus het is echt heel divers”, vult De Graaf aan.

Opening
Dit initiatief wordt van harte ondersteund door Irma Bultman, wethouder sport van de Gemeente Krimpenerwaard. Zij sprak de deelnemende kinderen tijdens de opening enthousiast toe: “Jullie zijn hier vandaag vanuit verschillende dorpen en gaan ook sporten met kinderen uit andere dorpen die jullie misschien niet kennen. Sporten kun je met iedereen doen, dat is het leuke.”

Met dit evenement levert Team Sportservice samen met de aanbieders een belangrijke bijdrage aan de fysieke en sociale ontwikkeling van de kinderen in de Krimpenerwaard. Bovendien versterkt het de banden tussen scholen, sport- en cultuuraanbieders en de lokale gemeenschap. “We vinden het leuk om alle scholen op een sportdag te krijgen en we merken dat de scholen het ook erg waarderen dat we dit organiseren. Mijn ambitie is om elke school hier enthousiast voor te krijgen”, aldus De Graaf.

Bekijk de hele reportage van de SportXperience hieronder:

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee