Image for Krimpenerwaard werkt van start

Krimpenerwaard werkt van start

KRIMPENERWAARD- Afgelopen dinsdag was de feestelijke herstart van het leerwerkbedrijf, dat vanaf nu onder de naam ‘Krimpenerwaard Werkt’ verder gaat. Met de ondertekening van een intentieverklaring om te komen tot een convenant wordt de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Krimpenerwaard nieuw leven ingeblazen.

De ondertekenaars waren: Arjen Prins van de Ondernemerskring Krimpenerwaard, Jasper Molendijk namens Retail Krimpenerwaard, Koos Schep namens vier middelbare onderwijsscholen en Leo Barth, wethouder van de gemeente Krimpenerwaard. Ook werden de nieuwe naam en het logo van het samenwerkingsprogramma gelanceerd: Krimpenerwaard Werkt.

Doel van het nog te tekenen convenant is een nog betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in Krimpenerwaard. Het gaat zorgen voor een vitaal gebied: waar ondernemers goede, lokale werknemers kunnen werven voor een gezonde onderneming.

Inwoners, van jong tot oud, kunnen zich in hun eigen woonomgeving ontwikkelen en een passende baan vinden. De samenwerking gaat ook over aantrekkelijk onderwijs en aansluitende onderwijsprogramma’s, afgestemd op de behoeften (MBO en HBO) in de regio.

Nu de intentieverklaring is ondertekend, gaan alle partijen praktisch aan de slag met het programma Krimpenerwaard Werkt. Met dit programma zorgen we met elkaar voor een goed toekomstperspectief voor inwoners en ondernemers.

Voor iedereen die werk zoekt
Het programma Krimpenerwaard Werkt bestaat uit deelprojecten. Eén daarvan is een website om inwoners, bedrijven en scholen te ondersteunen bij het vinden van werk. De website is lokaal opgezet voor de Krimpenerwaard. Werk vinden, stageplaatsen vinden en vacatures plaatsen kan nu allemaal op één plek. De website Krimpenerwaardwerkt.nl gaat hiervoor zorgen.

Vanaf 24 april kunnen scholieren, werkgevers en werkzoekenden hier slim zoeken, hun profiel opgeven en vacatures plaatsen. Ook het voortgezet onderwijs gaat met een te koppelen online platform werken. Het is straks onderdeel van het studieloopbaantraject. De verwachting is dat Krimpenerwaardwerkt.nl hét platform wordt voor iedereen die werk zoekt in de buurt.

Foto: Rob Glastra

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek