Image for Komst referendum Woerden onzeker

Komst referendum Woerden onzeker

Of Woerden een raadgevend referendum krijgt, is onzeker. Dat werd vorige week duidelijk in een raadsvergadering.

De gemeenteraad praat al anderhalf jaar lang over het invoeren van een referendum. Toen er vorige week eindelijk over gestemd moest worden, lieten twee raadsleden van D66 verstek gaan. Daardoor werd de stemming uitgesteld. D66 is sinds kort tegenstander van het referendum. Dat is bijzonder, omdat D66 van oudsher juist de partij is die altijd heeft gepleit voor een volksraadpleging.

In 2022 was een ruime meerderheid van de raad voor het voorstel van Inwonersbelangen voor een raadgevend referendum, ook D66. Nu zegt D66 dat zij het voorstel dat er ligt ‘te beknopt’ vindt en vreest dat het daardoor alleen zal worden gebruikt om tegenstanders van bepaalde kwesties te mobiliseren.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui