Image for Kinderen in actie tijdens 24 uur van Woerden

Kinderen in actie tijdens 24 uur van Woerden

De 24 uur van Woerden is het jaarlijkse wandelevenement voor het goede doel in het Westdampark. Ook kinderen dragen op zaterdag 1 juni hun steentje bij. Van 10.00 uur tot 12.00 uur lopen deze jonge helden over het parcours langs stempelposten. Als de stempelkaart vol zit, kunnen ze het ingezamelde geld en de kaart inleveren. Hierna kunnen ze nog wat lekkers ophalen.

Dit doen ze net zoals andere deelnemers voor het Samen sterk huis en onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen van het Prinses Maxima Centrum. Hersentumoren zijn, na leukemie, de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen. Hersenstamkanker draagt voor een sterke mate bij aan sterfte door kinderkanker. De afgelopen vijftig jaar is de levensverwachting van patiënten met hersenstamkanker niet verbeterd. In dit project onderzoeken ze een relatief nieuwe veelbelovende immuuntherapie. In deze behandeling gebruiken ze het eigen afweersysteem van patiënten om kankercellen te vernietigen.

Video

Meer video’s

Weerbericht

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien