Image for Kiespijn, De Europese Verkiezingen

Kiespijn, De Europese Verkiezingen

Volgende maand is het weer tijd voor de Europese verkiezingen, en dat betekent dat vanaf zondag 12 mei ‘Kiespijn, De Europese Verkiezingen’ te zien is om 20.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Het programma bestaat uit verschillende rondes waarin de captains en teams getest worden op hun Europa kennis en improvisatievermogen rond het verkiezingscircus. Ook verdiept het zich in het wel en wee van Brussel en brengt de Europese verkiezingen naar Nederland. Vragen als waarom worden sommige afspraken op Europees niveau gemaakt en andere niet?, hoe kan het dat je stem voor de VVD eigenlijk hetzelfde is als een stem voor D66?, en hoe is de verhouding tussen rechts en links op Europees niveau? worden onderzocht en geanalyseerd door Gijs Rademaker. De zwevende kiezer kan in de studio de strijd tussen ‘rechts’ en ‘links’ van dichtbij meemaken.

De presentator, Diederik Ebbinge, geeft eerlijk toe dat hij nog steeds niet snapt waarvoor er nou precies gestemd wordt bij de Europese verkiezingen en hoe het daar in Brussel reilt en zeilt. Hij hoopt dat na vier afleveringen van Kiespijn er een beter begrip is onder de Nederlandse bevolking en zij op 6 juni weloverwogen het stemhokje kunnen instappen.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee