Image for Jonge asielzoekers langer in GR8 hotel

Jonge asielzoekers langer in GR8 hotel

Het hotel GR8 aan de Goudseweg biedt nog tot maart 2026 onderdak aan 100 minderjarige en alleenstaande asielzoekers. Vanwege het ontbreken van een alternatief heeft de gemeente de lopende overeenkomst tot die datum verlengd.

Dat is nodig vanwege de nieuwe Spreidingswet, die bepaalt dat in Bodegraven-Reeuwijk 232 asielzoekers opgevangen moeten worden. Er wordt nog gezocht naar mogelijkheden om aan de taakstelling voor de resterende 132 asielzoekers te voldoen. Mocht de gemeente daarin slagen, dan kan eventueel de opvang in het GR8 hotel voortijdig worden beëindigd.

De opvanglocatie voor ruim 400 Oekraïners op het bedrijventerrein Reeuwijkse Poort staat geheel los van de Spreidingswet. Deze blijft in elk geval nog ten minste vier jaar open. Deze locatie biedt ook opvang voor Oekraïners uit omliggende gemeenten die daarvoor zelf geen mogelijkheden hebben.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee