Image for Jaarlijkse Veteranendag Krimpenerwaard in het Cultuurhuis (foto’s, video)

Jaarlijkse Veteranendag Krimpenerwaard in het Cultuurhuis (foto’s, video)

KRIMPEN AAN DE LEK- De Veteranendag Krimpenerwaard wordt sinds 2015 georganiseerd om de waardering en erkenning van veteranen tot uitdrukking te brengen. Immers, onze vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend. Dit jaar vond deze dag plaats in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

De Krimpenerwaardse veteranen zijn afgelopen zaterdag ontvangen door het college van burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard. Een muzikaal welkom is buiten verzorgd door het reünie orkest Artillerie Trompetterkorps.

Burgemeester Hans Beenakker verzorgde het welkomstwoord en ging in gesprek met het besloten gezelschap over de inzet van veteranen voor onze vrijheid onder genot van hapje en drankje. Natuurlijk ontbreekt een Indisch buffet – ook wel blauwe hap genoemd – niet.

Na het buffet is in de theaterzaal een feestelijk concert gegeven door het reünie orkest Artillerie Trompetterkorps onder de bevlogen leiding van chef-dirigent Peter van Dinther. Het programma is geopend met een stemmingvol nummer gevolgd door het Wilhelmus ter nagedachtenis aan de vele veteranen die het hoogste offer brachten. Daarna volgde een keur aan lichte muziek, van Deep Purple tot dixieland, van een Tsjechische polka tot Abba.

Na een korte pauze betrad de bekende rockband Skinner het podium. Zij vulden de rest van de avond met bekende popnummers vanaf de jaren tachtig tot nu.

Bekijk de hele reportage hieronder

Foto’s: Herman Visser

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek