Image for Inwonersbelangen wil snijden in overheidsapparaat

Inwonersbelangen wil snijden in overheidsapparaat

De politieke partij Inwonersbelangen wil snijden in het overheidsapparaat van de gemeente Woerden. Dat heeft de partij gezegd op de politieke avond op 4 juli jl.

De fractie wijst erop dat de gemeente in financieel zwaar weer verkeert en dat er daardoor scherpe keuzes gemaakt moeten worden. Inwonersbelangen meent dat de prioriteiten van het college niet helemaal goed zijn. De partij komt binnenkort met verschillende moties om op de overheidsorganisatie te bezuinigen. Zo stelt zij voor om met 0.5 fte te bezuinigen op de organisatie rondom wethouders , of om de portefeuilles te herschikken. Ook moet de inhuur van externen aan banden worden gelegd. Volgens Inwonersbelangen zijn er miljoenen aan gemeenschapsgeld ‘door het afvoerputje verdwenen’ en kan dit niet zonder gevolgen blijven.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee