Image for Inwonersbelangen stelt vragen over plofkraak

Inwonersbelangen stelt vragen over plofkraak

Inwonersbelangen stelt vragen aan het college van Woerden over de plofkraak op een ATM geldautomaat. Deze was in de vroege ochtend van 8 juni in de Voorstraat in Woerden. Een verontruste inwoner stuurde in januari al een mail naar de gemeente om te wijzen op eventueel gevaar bij ontploffing van de geldautomaat. Rond die tijd had Inwonersbelangen al wel contact met deze inwoner.

Inwonersbelangen vraagt zich af waarom het college geen antwoord heeft gegeven op de mail van de inwoner. Volgens Hendrie van Assem van Inwonersbelangen is dat geen uitzondering. “Inwoners krijgen nadat zij een brief hebben gestuurd naar de gemeente vaak geen antwoord,” vertelt hij. “Zij hebben recht op een antwoord van de gemeente, vinden wij. Daar moet de gemeente beter op gaan inzetten.”

Ook vraagt de partij zich af of het college informatie heeft opgevraagd bij de Nederlandse Vereniging van Banken voor de geldautomaat in de Voorstraat. Inwonersbelangen wil daarnaast weten of er nog meer gevaarlijke situaties zijn rondom geldautomaten.

Bekijk hier de schriftelijke vragen Inwonersbelangen.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee