Image for Ilja en Arian beklimmen Alpe d’ Huez voor het KWF

Ilja en Arian beklimmen Alpe d’ Huez voor het KWF

KRIMPENERWAARD – Een geweldig resultaat weer dit jaar met de actie Alpe d’HuZes wat de afgelopen week plaats vond in Frankrijk. Ruim 18 miljoen euro werd er opgehaald voor het KWF. RTV Krimpenerwaard collega’s Ilja Bakker en Arian Vermeulen beklommen de berg voor het goede doel.

Alpe d’HuZes is niet alleen de koersdag op donderdag, er is de hele week van alles georganiseerd. En al het werk tijdens de koersweek wordt gedaan door vrijwilligers.

Alpe d’HuZus
Ilja heeft zelf ook een aantal dagen geholpen als vrijwilliger, voornamelijk bij de balie voor de startnummers en bij de receptie. Omdat ze dat vrijwilligerswerk ook op donderdag deed, is ze al op woensdag de berg op gewandeld, tijdens Alpe d’HuZus. “Een prachtige wandeling die extra bijzonder voor mij was omdat mijn zus en zwager hebben meegewandeld.

Minder deelnemers en kaarsen
Op woensdag zijn er minder deelnemers, minder kaarsen onderweg, maar is de klim net zo indrukwekkend als op donderdag. “Al die mensen in al die bochten, zij klappen je naar boven, leggen een arm om je heen als dat nodig is en laten je dansen om je weer te motiveren om door te gaan.

Alpe d’HuZes is volgens Ilja een evenement dat onder je huid kruipt, waar je nooit meer van los komt als je een keer geweest bent. “Het is één van de meest bijzondere en hartverwarmende weken van het jaar, en ik ben trots dat ik daar ook dit jaar weer onderdeel van mocht zijn.”

Arian voor de derde keer
Arian Vermeulen deed dit jaar voor de derde keer met Team Krimpenerwaard mee aan Alpe d’HuZes. In de zomer 2019 besloot Arian om in 2020 mee te gaan doen aan Alpe d’HuZes.  Maar ja, toen kwam corona… Daardoor gingen de edities van 2020 en 2021 niet door en werd zijn eerste deelname in 2022. Hij fietste toen twee keer de Alpe op. Vorig jaar, in 2023, beklom hij drie keer de ‘Nederlandse berg’.  

Team Krimpenerwaard telde dit jaar 23 deelnemers, waarvan 10 fietsers, 10 lopers, 2 leden die zowel fietsend als lopend de berg beklommen hebben en één lid die hardlopend naar boven ging.

Acties
Met veel acties is dit jaar heel veel geld voor het KWF opgehaald door Team Krimpenerwaard, namelijk ruim  € 160.000,-. Daar zaten bekende en befaamde acties tussen, zoals bijvoorbeeld de restaurantactie en de wijnactie. Daarnaast waren er ook ‘nieuwe’ acties zoals de ’10 van Stolk’ georganiseerd door Coen Wouda en het klaverjastoernooi in Ammerstol, georganiseerd door Teus en Diana van de Werken. Arian organiseerde in maart een sjoeltoernooi in de Gereformeerde kerk in Haastrecht, waarbij de helft van de opbrengst naar Alpe d’HuZes ging en de andere helft naar de kerk. 

Een dag om niet te vergeten
De dag van de Alpe d’HuZes, donderdag 6 juni, zal Arian niet snel vergeten. Al voordat het startschot had geklonken, namelijk onderweg naar de start, kregen hij en teamlid John van Asperen allebei een lekke band. “We reden in het donker, kort achter een auto die voor ons reed in verband met de veiligheid, allebei door een kuil in de weg. Daar waren de bandjes niet tegen bestand. Dankzij voortreffelijke hulp van Maurits Mooij en Jouke Geurts lag er binnen no-time bij beiden een nieuwe band in. Daardoor konden we alsnog, slechts een kwartiertje later dan de meute van start.” De eerste en de tweede beklimming van de ‘Nederlandse’ berg met de 21 haarspeldbochten gingen prima. Bij de start van de derde beklimming, rond 13.15 uur, ging het regenen. “Daardoor werd het wel wat zwaarder, maar samen met John van Asperen en nog iemand uit een ander team zijn we, met regelmatig even een korte tussenstop, drijfnat maar wel trots en met een voldaan gevoel over de finish gekomen.” Arian is trots op zijn prestatie en het geld wat hiermee is opgehaald voor het KWF. “Deze prestatie had niet mogelijk geweest zonder steun van mijn trouwste supporters, mijn vrouw en zoon. Het is zó fijn om dit samen met hun te beleven”

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek