Image for Hoe wordt de nieuwe burgemeester gekozen?

Hoe wordt de nieuwe burgemeester gekozen?

Op woensdag 29 mei kwamen de fractievoorzitters van de Woerdense politieke partijen bijeen. Zij vormen de vertrouwenscommissie die op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester.

Op dit moment zijn de fractievoorzitters bezig met een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Ook wordt er aan inwoners gevraagd hoe zij hun nieuwe burgemeester voor zich zien. Rond half september zou de profielschets klaar moeten zijn.

De profielschets wordt dan overhandigd aan de Utrechtse Commissaris van de Koning, Hans Oosters. De vacature komt daarna in de Staatcourant. Hierin staan officiële berichten van de overheid. Geïnteresseerden kunnen vervolgens op die vacature reageren. In februari 2025 wordt duidelijk wie burgemeester Molkenboer opvolgt.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig