Image for Het motto is biodiversiteit

Het motto is biodiversiteit

Het motto van klimaatburgemeester Gertrud de Roos is “biodiversiteit”. Biodiversiteit is van belang voor de natuurlijke bestuiving van gewassen en fruitbomen en voor afkoeling bij de temparuurstijging. Door meer bomen te planten wordt meer CO2 opgenomen.

Dit voorjaar roept Gertrud op om vooral ook veel meer bloemenvelden in te zaaien. Ze werkt samen met Honey Highway. Dit is een stichting die met natuurzaden uit natuurgebieden en velden in Nederland de bijen meer stuifmeel en nectar wil bieden. De door Honey Highway beschikbaar gestelde bloemenzaad kan worden opgehaald in de klimaatwinkel, die iedere zaterdag van 11.00 – 13.00 uur open is, aan de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven.

Ze zet op deze manier haar themajaar voort. Eerder dit jaar deelde ze op een klimaatmarkt in het Evertshuis zakjes bloemenzaad uit, die waren geschonken door Welkoop.
Tekst: Bianca Verzijl

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun