Image for Het Europese verkiezingsdebat in Woerden

Het Europese verkiezingsdebat in Woerden

Woensdag 29 mei is in de Speeldoos in Woerden een Europese debatavond georganiseerd. Zes kandidaten gingen met elkaar in debat over verschillende thema’s. “Het was de moeite meer dan waard”, laat organisator Hans de Jong na afloop weten na. RPL was erbij. Binnenkort komen de video’s van het debat online.

Voordat het debat begon gaf Europarlementariër van de PvdA, Agnes Jongerius een kort college over het Europees Parlement. Ze vertelde waar zij druk mee is geweest in Brussel en wat het Europarlement voor jou als burger betekent.

Marius Troost van GroenLinks/PvdA ging in debat over klimaat met Jacques Rozendaal. Rozendaal is wethouder in de gemeente Woerden, maar staat ook op plek 13 voor de lijst van de SGP. Het debat over migratie was met Jeroen Willem Knoops van VVD en de Kamerikse Johanna van der Meer van ChristenUnie. Het laatste debat was met Ian Hendriks van Volt en Ingeborg ter Laak van het CDA. Het publiek zat vol vragen en opmerkingen richting de kandidaten. Hierdoor kwamen er inhoudelijke gesprekken op gang. Binnenkort dus te zien op rplwoerden.nl.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig