Image for Grote rol voor gemeenten in gezonde keuzes maken

Grote rol voor gemeenten in gezonde keuzes maken

Bij een bijeenkomst op maandag 10 juni in het kantoor van Zorg en Zekerheid in Leiden kwam men tot de conclusie dat er een grote rol ligt voor gemeenten in een evenwichtig aanbod van gezond en ongezond eten. De centrale vraag was aan welke knoppen gemeenten kunnen draaien om de gezonde keuze makkelijker te maken. 

Dr. Felix Kreier, kinderarts en hersenonderzoeker, presenteerde de invloed van voedselprikkels op het brein. Ook sprak hij over de noodzaak van verschillende maatregelen tegen de groeiende obesitasepidemie. Hij stelt dat als we niets doen, over tien jaar 60 procent van de bewoners overgewicht heeft. 

Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen bij het meer evenwicht creëren tussen gezond en ongezond aanbod. Er werden praktijkvoorbeelden getoond onder andere op het gebied van reclame en vergunningen.

Hecht GGD Hollands Midden, JOGG en het Voedingscentrum zijn voor een gezamenlijke aanpak en staan klaar om gemeenten bij deze kwestie te ondersteunen. 

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee