Image for Groots stalen kunstwerk in de tuin van de Petruskerk

Groots stalen kunstwerk in de tuin van de Petruskerk

’s Ochtends vroeg op donderdag 2 mei wordt er een stalen kunstwerk van 1140 kilo in de tuin van de Petruskerk gehesen. Het levensgrote beeld is van staal- en performancekunstenaar Bart Somers. Het kunstwerk heet ‘In het hoofd van je moeder’.

Het beeld is een eerbetoon aan de overleden moeder van Somers. Behalve dit eerbetoon, is er ook een belevenis door hem aan toegevoegd. Als bezoeker kun je ook letterlijk in het hoofd van je moeder treden. De toeschouwers kunnen in het beeld aan een tafeltje gaan zitten en een brief schrijven aan hun eigen moeder of een ander dierbaar persoon.

Het Stadsmuseum heeft hiervoor pen en papier beschikbaar. In de hal van het museum staat een brievenbus waarin de schrijver de brief kan posten. In de Petruskerk worden enkele brieven gepresenteerd die eerder geschreven zijn.

Het kunstwerk is tot en met 12 juli dit jaar te bewonderen en te beleven.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui