Image for Groot onderhoud aan brug en sluis in centrum Bodegraven

Groot onderhoud aan brug en sluis in centrum Bodegraven

In september gaat het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HSDR) groot onderhoud uitvoeren aan de sluis en brug in het centrum van Bodegraven. De brug wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor zowel vaar- als wegverkeer. Voor fietsers en voetgangers komt er tijdelijk een andere brug, het overige verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Crolesbrug en Broekvelderbrug.

Sluis en brug in Bodegraven, bron HSDR


De sluis wordt gedeeltelijk drooggelegd om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het hoogheemraadschap gaat de houten benedendeuren en drempel van de sluis renoveren. Om de doorstroom van water te vergroten, wordt de vloer met 40 cm verlaagd.


De brug krijgt een schilderbeurt en het voegwerk en de coatinglaag van het brugdek worden hersteld. De schokdempers worden vervangen zodat de brug daarna minder trilt als er vrachtverkeer overheen rijdt.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee