Image for Gratis OV-abonnement voor 66-plussers met kleine beurs

Gratis OV-abonnement voor 66-plussers met kleine beurs

Provincie Utrecht is vorig jaar begonnen met een proef voor Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs. Deze proef is verlengd tot het einde van het jaar.

Mensen van 66 jaar en ouder met een jaarinkomen lager dan 22.200 euro kunnen een gratis OV-abonnement krijgen. Deze actie is geldig tot het eind van dit jaar en geldt alleen voor de provincie Utrecht. Tot 1 september 2024 kunnen mensen hiervoor hun aanvraag indienen.

Dit OV-abonnement is te gebruiken voor de buurtbus, flex-diensten, tram en bus van U-OV en Syntus Utrecht. Reizen kan doordeweeks na 9.00 uur en in het weekend de hele dag. Reizen met de trein en met andere vervoerders is niet gratis. Op de website www.gratisreizenouderen.nl kunnen de 66-plussers zich aanmelden.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee