Image for Graf in Bodegraven-Reeuwijk duur en in Oudewater goedkoop

Graf in Bodegraven-Reeuwijk duur en in Oudewater goedkoop

De kosten van een (eigen) graf in Bodegraven-Reeuwijk behoren tot de hoogste van Nederland, alleen in Groningen moet nog meer worden betaald. In Midden Holland zijn de grafrechten in Oudewater veruit het goedkoopst: het verschil met Bodegraven-Reeuwijk bedraagt maar liefst 7.111 euro.
Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van de Monuta stichting naar de kosten van grafrechten voor een eigen graf. De tarieven voor algemene graven liggen overal veel lager. De grafrechten gelden meestal voor 20 jaar.

Crematie
Uit het onderzoek blijkt ook dat de kosten van crematie in het algemeen beduidend lager uitvallen: het crematorium Ijsselhof in Gouda kost inclusief gebruik van de aula 1.800 euro.
In Bodegraven-Reeuwijk moet 8.452 euro worden betaald voor een graf, in Groningen kost dat zelfs 8.805 euro. De gemeente Losser vraagt 861 euro en is daarmee de goedkoopste van Nederland qua grafrechten. De Top tien van duurste gemeenten sluit met 6.992 euro in Zwartewaterland. In de top tien van goedkoopste gemeente sluit Valkenswaard de rij met 1.608 euro, Oudewater staat in deze ranglijst op de vijfde plek.


Kosten lopen uiteen
In Gouda kost een graf volgens dit onderzoek 6.108 euro. In de Krimpenerwaard lopen de tarieven uiteen tussen de verschillende kernen: 5.576 euro in Stolwijk en Haastrecht, 6.403 euro in Schoonhoven. Nog wat cijfers: in Harmelen, Woerden en Kamerik kost een eigen graf volgens Monuta 5.497 euro, in Waddinxveen 4.929 euro.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee