Image for Gouderak is klaar voor viering van 750-jarig bestaan

Gouderak is klaar voor viering van 750-jarig bestaan

GOUDERAK- Gouderak is klaar voor de viering van het 750-jarig bestaan. Die mijlpaal wordt bereikt op zaterdag 22 juni. Het centrum van het dorp staat dan bol van de feestelijkheden.

Met een middeleeuwse ambachtenmarkt op het Johan Brouckplein viert Gouderak het feit dat de naam van het dorp, toen nog geschreven als Golderake, in 1274 voor het eerst opdook in een officieel document. Behalve een presentatie van oude ambachten presenteren de plaatselijke verenigingen zich met oud-Hollandse spellen. Ook is er live muziek en speciaal voor deze middag komt er een mobiele kinderboerderij naar het IJsseldorp.

In het winkelcentrum zorgt de middenstand voor vertier en in de speeltuin achter het Dorpshuis wordt van alles georganiseerd voor de jongste inwoners van het dorp. Voetbalvereniging VV Gouderak verzorgt potjes levend tafelvoetbal en een Rad van Avontuur.

In de Hervormde Kerk, die werd gebouwd in 1658 en tot op de dag van vandaag beeldbepalend is, wordt de avond voor de ‘echte’ verjaardag een bijzondere bijeenkomst gehouden. Vrijdag 21 juni, om 20 uur, begint in de kerk een muzikale reis door de tijd, met middeleeuwse suites tot gezangen en van oud-Hollandse liedjes tot psalmen, omlijst met oud beeldmateriaal. Ook zal de speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Ode aan Gouderak’ worden voorgedragen. Harmonie Kunst na de Arbeid uit Moordrecht zorgt voor de muzikale omlijsting.

De ambachtenmarkt op zaterdag gaat om 12.00 uur van start en duurt tot 17.00 uur.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee