Image for Gouda lanceert Global Goals Dashboard

Gouda lanceert Global Goals Dashboard

De gemeente Gouda lanceerde het Global Goals Dashboard. Dit dashboard geeft met duidelijke grafieken een gedetailleerd inzicht in de brede welvaart van de stad. Hoeveel mensen leven onder of rond het sociaal minimum, hoe het staat met de gezondheid van de inwoners, met de woningvoorraad en de waterkwaliteit.

Het dashboard bevat gegevens over demografie, gezondheid, duurzaamheid en armoede, gebaseerd op de zeventien doelen van de Global Goals van de Verenigde Naties. Deze doelen streven ernaar om tegen 2030 een eind te maken aan armoede, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen in vrede en welvaart kunnen leven. Wethouder Michiel Bunnik hoopt met het dashboard doelgerichter te kunnen werken aan de brede welvaart van Gouda en een compleet beeld te krijgen van hoe de stad ervoor staat.

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee