Image for Gluren bij de Buren Woerden

Gluren bij de Buren Woerden

Ook dit jaar is er in de gemeente Woerden weer Gluren bij de Buren. Op zondag 30 juni veranderen 39 tuinen in Woerden, Harmelen, Kamerik en Linschoten tijdelijk in buurttheaters voor dit amateurkunstfestival.

Het programma van dit jaar is inmiddels bekend en te vinden op de website. Er is een grote verscheidenheid aan optredens, waaronder jazzmuziek, improvisatietheater en dans. Gluren bij de Buren wordt dit jaar georganiseerd in 29 gemeenten door heel Nederland. Er zijn 4200 optredens in 1400 tuinen. Bezoekers kunnen gratis genieten van alle optredens. Mensen kunnen ook een vrijwillige bijdrage doen.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui