Image for Gluren bij de Buren was weer zeer geslaagd

Gluren bij de Buren was weer zeer geslaagd

Het jaarlijkse evenement Gluren bij de Buren trok op zondag 30 juni veel bezoekers dankzij het aangename weer. In Woerden, Kamerik, Harmelen en Linschoten genoten mensen van 39 verschillende acts, variërend van panfluitspelers en kleine theatershows tot diverse bands en koren.

Tussen 13.00 en 18.00 uur kon je maximaal zeven optredens bezoeken als je het goed inplande. Zanggroep Rhythm & Friends zorgde aan de oostkant van Woerden voor een gezellige sfeer met zo’n 50 toeschouwers per optreden. Raising Hats speelde bij de buren hun eigen nummers met bijzondere muziekinstrumenten. Ook bij het NME-Centrum In Bredius en het Samen Sterk Huis was het druk, met optredens van de Panja-broers en de Brothers in Blues. Het evenement was een groot succes met veel variatie en een gezellige sfeer.

Foto’s: Johan Weggeman

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee