Image for Gezocht: Klimaatburgemeester voor Woerden

Gezocht: Klimaatburgemeester voor Woerden

Van 11 tot en met 17 november is voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week laten Nederlanders op allerlei manieren zien hoe je duurzamer kunt leven. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om bij te dragen aan een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters, ook voor de gemeente Woerden.

Klimaatburgemeesters stimuleren anderen om duurzamer te leven. Ze zijn een verbindende en inspirerende factor voor mede-inwoners en zetten met activiteiten en initiatieven anderen aan tot acties voor het klimaat. Voorbeelden hiervan zijn kledingruilacties, gezamenlijke inkoop van laadpalen, vegetarische buurtbarbecues en het vergroenen van straten met geveltuintjes.

Het Klimaatburgermeesterschap staat open voor alle Nederlanders, ongeacht de omvang van hun initiatieven. Of je nu een groot evenement voor de hele straat organiseert of kleinere, inspirerende acties onderneemt, jouw inzet kan anderen aanmoedigen om ook huh steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Wil jij de Klimaatburgemeester van Woerden worden? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op de website van de Nationale Klimaatweek.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee