Image for Gewijzigde tarieven per 1 juli voor ontheffing zwaar verkeer

Gewijzigde tarieven per 1 juli voor ontheffing zwaar verkeer

De tarieven voor vergunningen om met een vrachtwagen, landbouwvoertuig of voertuig breder dan 2,2 m het Reeuwijkse plassengebied in te mogen, wijzigen per 1 juli a.s. Het tarief is afgestemd op wat een ontheffing kost in andere gemeentes en dekt niet de kosten die gemaakt zijn voor de installatie van het kentekenherkenning camerasysteem.

Camera bij ingang plassengebied in Reeuwijk


Volgens wethouder Robin Kersbergen zal naar verwachting het aantal ritten met zware voertuigen in het plassengebied met de helft afnemen tot circa 8.000, waardoor de wegen minder vaak kapotgereden worden en de onderhoudskosten dalen. Op die manier kan de gemeente toch uit de kosten komen.


Over twee jaar wordt geëvalueerd of het aantal voertuigen is afgenomen en de veiligheid is verbeterd. Ook de kostencomponent is onderdeel van de evaluatie. Mochten de tarieven naar aanleiding van de uitkomst van de evaluatie aangepast moeten worden, dan kan het college de vergunningen die voor drie jaar zijn afgegeven intrekken. Dat dit kan gebeuren, zal bij de afgifte van de vergunning worden meegedeeld.

Kijk hier de besluitvorming van de gemeenteraad bij agendapunt 6 terug.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee