Image for Gevolgen brand bij Houtex

Gevolgen brand bij Houtex

Wat begon als een feestje bij Waddinxveen Wandelt, wat al jaren wordt georganiseerd door Remco Poot, werd voor hem een desillusie de tweede dag van Waddinxveen Wandelt.

Remco Poot is mede-eigenaar bij het bedrijf Houtex en daar brak verleden week woensdagmiddag om ongeveer 12.50 uur brand uit. De brandweer schaalde snel op tot het sein hele grote brand. Dit houdt in dat er vanuit de hele omgeving voertuigen worden ingezet bij de brandbestrijding. De brand is ontstaan in de afzuiginstallatie van de houtzagerij. Rookwolken waren in de gehele omgeving te zien.

Nadat er het sein was gegeven dat de brand was geblust, was naderhand pas duidelijk welke gevolgen dit voor het bedrijf heeft.

Remco geeft aan dat het zeker 10 maanden duurt voordat zijn machines vervangen kunnen worden. Zeker omdat het gaat om speciale en unieke zagen om het hout te behandelen. Deze zijn allen onbruikbaar geworden.

Remco geeft aan dat hij zijn klanten gelukkig wel kan voorzien van hun uitstaande orders omdat collegae-zagerijen hem hebben aangeboden dat de medewerkers van Houtex bij hen de orders mogen verzorgen.

Er zijn wel een aantal medewerkers die thuis hebben gezeten omdat zij rook hadden ingeademd bij een poging om de brand te blussen, maar gelukkig zijn er verder geen persoonlijke ongelukken gebeurd.

RTW was zowel bij het evenement Waddinxveen Wandelt als bij de brand, en willen Remco dan ook complimenteren dat ondanks de brand, hij alles in de hand bleef houden bij de zowel de organisatie van de verdere drie dagen van het evenement “Waddinxveen Wandelt” als bij zijn bedrijf.

Remco vertelde dat hij zich toch verantwoordelijk voelde als organisator om te zorgen dat het voor het evenement een feestje bleef. En dat is het dan ook geworden. Meer als 4000 mensen hebben meegelopen met als kers op de taart, dat ze werden begeleid op de laatste dag met 4 fanfarekorpsen met majorettes en natuurlijk hun medailles mochten afhalen.

Bron en Beeld: Willy Klomp RTW

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee