Image for Gemeentes in de race voor meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland

Gemeentes in de race voor meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland

Noord-Beveland is in 2024 de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Dat is te zien op de website van de Fietsersbond. De scores per gemeente zijn verzameld met behulp van een enquête met 9 vragen, 5 over beleving en 4 over feiten.


De gemeenten van de samenwerkende lokale omroepen scoorden de volgende punten: Bodegraven-Reeuwijk 3,2, Gouda 3,0, Krimpenerwaard 3,1, Montfoort 3,4, Oudewater 3,1, Waddinxveen 3,5 en Woerden 3,3. Gouda scoort laag en Montfoort scoort gemiddeld volgens het kaartje op de website. Waddinxveen scoort bovengemiddeld met 3,5 punten.


De fietsersbond hoopt dat gemeenten aan de slag gaan met de scores en hun gemeente veiliger en prettiger maken voor fietsers.

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee