Image for Gemeenteraad begint 18.00 uur i.v.m. voetbal

Gemeenteraad begint 18.00 uur i.v.m. voetbal

Voetbal gaat boven politiek: met het oog op de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen het Engelse team begint de gemeenteraad woensdagavond al om 18.00 uur. De bedoeling is dat uiterlijk half negen de laatste hamerklap klinkt, zodat de politici op tijd thuis zijn voor de aftrap.

Op de agenda staat de afronding van de behandeling van de Voorjaarsnota. Daarover is al twee avonden gediscussieerd. De begroting is sluitend, maar voorziet wel in een verdere lastenverzwaring voor de inwoners door ophoging van tarieven voor leges en heffingen en de OZB. Diverse partijen hebben moties ingediend om die verhogingen wat te temperen, maar vooralsnog raadt het college van B en W die moties af

Wethouder Elly de Vries, verantwoordelijk voor Financiën vroeg de raad tijdens haar betoog “in deze fase geen moties of amendementen in te dienen waarmee u een gat schiet in deze begroting. Daar wil ik voor waken.”

In de raadsvergadering woensdag neemt fractievoorzitter Willem Ginjaar van LLBR afscheid, hij verhuist binnenkort naar een andere gemeente. Ginjaar wordt opgevolgd door Stefan Benders, die als commissielid al geruime tijd deel neemt aan de politieke discussie en besluitvorming

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee