Image for Gemeente Woerden lanceert Limes Gids

Gemeente Woerden lanceert Limes Gids

Op donderdag 13 juni lanceert de gemeente Woerden de Limes Gids. Dat is een initiatief waarmee inwoners en bezoekers van Woerden op een speelse manier de geschiedenis van de Romeinen in Woerden kunnen beleven.

De Limes is de noordgrens van het Romeinse Rijk. Deze loopt dwars door Woerden. Woerden is één van de Werelderfgoed-locaties langs de Limes. In de Limes Gids staan informatie, routes, activiteiten en locaties. De eerste exemplaren worden door Wethouder Roy Luca en wethouder Mariëtte Pennarts in ontvangst genomen. De Limes Gids is een initiatief van de gemeente Woerden, de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, het Stadsmuseum Woerden, Stadshart Woerden en Woerden Marketing. Met de gids willen zij inwoners en bezoekers enthousiast maken om dit stukje geschiedenis van Woerden te ontdekken.

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht