Image for Gemeente waarschuwt voor paspoortdrukte

Gemeente waarschuwt voor paspoortdrukte

Nu de zomervakantie weer in aantocht is, zullen meer mensen een nieuw reisdocument nodig hebben. De gemeente Woerden roept inwoners daarom op tijdig een aanvraag te doen voor een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart. Zij waarschuwt voor grote drukte op het gemeentekantoor bij deze procedure.

Zonder geldig reisdocument kunnen vakanties in het water vallen. Daarom wil de gemeente zorgen dat veel mensen ruim voor de start van de zomervakantie al een nieuw document hebben. In heel Nederland heerst een ‘paspoortpiek’. Dat komt omdat paspoorten in 2014 voor het eerst tien jaar geldig waren. Er zijn daardoor in 2024 heel veel mensen voor wie deze geldigheidsduur verloopt.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee