Image for Gemeente Utrecht lanceert plan voor sociaal veilige sport

Gemeente Utrecht lanceert plan voor sociaal veilige sport

De gemeente Utrecht en verschillende sportorganisaties hebben een plan gelanceerd voor een sociaal veilige sportomgeving. Dit is onderdeel van het Utrechtse Sportakkoord II.

Uit recent onderzoek blijkt dat bij sportverenigingen in Utrecht regelmatig discriminatie voorkomt en dat sporters te maken krijgen met ongewenst gedrag. Met het plan wil de gemeente bevorderen dat de sportcultuur veiliger wordt. Het Plan van Aanpak Sociaal Veilige Sport bestaat uit drie onderdelen. Er worden goede voorbeelden gedeeld van sportaanbieders die zich inzetten voor een positieve sportcultuur. Sportaanbieders krijgen hulp bij het voorkomen en aanpakken van ongewenst gedrag. En er is een werkgroep opgericht waarin organisaties samenwerken aan bemiddelen bij gebeurtenissen en werken aan oplossingen die bijdragen aan gelijke kansen in de sport.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee