Image for Geen meldingen antisemitisme en islamofobie

Geen meldingen antisemitisme en islamofobie

Er zijn geen meldingen van antisemitisme en islaomofobie in Woerden. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van schriftelijke vragen van het CDA hierover.

Het college onderkent wel de zorgen die het CDA heeft over met name het groeiende antisemitisme in de Nederlandse samenleving. Ze wijst er ook op dat het toenemende anti-islamsentiment eveneens aandacht verdient. Dat er geen meldingen zijn in de gemeente Woerden betekent niet dat er niets speelt, geeft het college aan. Om deze sentimenten vroegtijdig tegen te gaan is er een klankbordgroep vroeg-signalering en radicalisering. Hierin zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd, waaronder Bureau Halt en jongerenwerk. Het college heeft toegezegd in gesprek te gaan over een eventuele anti-discriminatiecampagne in de gemeente Woerden.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee