Image for Geen e-mailbevestiging, wel antwoord binnen 2 dagen

Geen e-mailbevestiging, wel antwoord binnen 2 dagen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk behoort tot 32% van de gemeenten in Zuid-Holland die geen e-mailbevestiging stuurt. Eenvoudige vragen worden wel binnen 2 dagen beantwoord. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle gemeenten onlangs zijn benaderd met een eenvoudige vraag.


Uit navraag (per e-mail) blijkt dat er nog gewerkt wordt aan de instellingen van het systeem van het klantencontact centrum (KCC). De vragen die binnenkomen, in 2024 al zo’n 7.000, worden verdeeld in eerstelijns- en tweedelijnsvragen. De tweedelijnsvragen worden beantwoord door vakmensen en dan kan het wat langer duren voordat er antwoord komt.


Van alle e-mails wordt 95% op werkdagen binnen 24 uur eerstelijns beantwoord door het KCC. De reactietermijn van vakafdelingen varieert, waarbij 4 tot 6 weken de maximale reactietermijn is. De gemeente werkt aan een eenduidige reactietermijn voor de hele organisatie volgens de woordvoerder.

Klik hier voor meldingen en klachten bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee