Image for Geen draagvlak herinrichting Plasweg

Geen draagvlak herinrichting Plasweg

Geen draagvlak onder bewoners voor het voorlopige ontwerp herinrichting Plasweg te Waddinxveen.

Dinsdagavond 18 juni heeft de Gemeente Waddinxveen het voorlopige ontwerp met betrekking tot de herinrichting van de Plasweg, gepresenteerd aan de adviesgroep (bestaande uit bewoners en omwonende van de Plasweg). Een groot aantal bomen aan de Plasweg hebben een beperkte toekomstverwachting door essentak sterfte en zwamaantastingen. Op dit moment zijn er 299 bomen aanwezig aan weerszijde van de Plasweg, voornamelijk essen. De conclusie van de gemeente is dat 133 bomen met een toekomstverwachting tot 5 jaar moeten worden verwijderd. Voor de verbreding van de fundering zijn volgens de gemeente 18 bomen met een betere toekomstverwachting ook niet te behouden.

De adviesgroep voelt zich niet gehoord. Een aantal belangrijke standpunten zien ze niet terug in het voorlopige ontwerp. De bewoners en omwonende staan voor het behoud van; de mooie laanstructuur van de Plasweg met behoud van de bomen aan weerszijde, herbeplanting van bomen en een 30 km weg toegankelijk voor wandelaars, fietsers en bestemmingsverkeer. De adviesgroep vindt de participatie van de gemeente teleurstellend.

In het voorlopige ontwerp is aanplanting van nieuwe bomen wel meegenomen. Alleen gaat dit over hele andere soorten bomen van twee verschillende grootte waaronder de Populier, Zomerlinde, Esdoorn, Iep en Eik. En 110 bomen zoals de meidoorn, Haagbeuk en de Gele Kornoelje. De verschillende soorten bomen die de gemeente wil terug planten geeft volgens de adviesgroep een ander aangezicht van de Plasweg, waardoor de mooie laanstructuur zoals die nu is, compleet vervalt.

De komende vier weken is er nog mogelijkheid om te reageren op het voorlopige ontwerp. Daarna zal het college de plannen aan de raad presenteren.

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee