Image for Gaan de bomen aan de Beneluxlaan het wel overleven?

Gaan de bomen aan de Beneluxlaan het wel overleven?

De fractie van Woerden & Democratie maakt zich zorgen over de staat van de aangeplante bomen langs de Beneluxlaan in Woerden. In januari 2023 stelde de fractie al vragen aan het college van Woerden over deze bomen. Toen waren de bomen net aangeplant en stonden ze vanwege regenval en de waterafvoer onder water. Het college gaf toen aan dat de bomen in de ruststand stonden en dat zij geen last zouden ondervinden van de hoge waterstand.

Volgens Woerden & Democratie zijn veel bomen dood of stervend. De partij denkt dat het antwoord van het college niet klopt. Ze vragen zich af of de afwatering goed werkt en wat het kost om nieuwe bomen te planten.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee