Image for Fotoreportage – Straattheater Woerden

Fotoreportage – Straattheater Woerden

Woerden stond op zijn kop tijdens het jaarlijkse Straattheaterfestival. De stad werd omgetoverd tot een levendig podium waar verdwaalde Fransen op zoek waren naar Parijs en een Venetiaans carnaval zijn weg naar het centrum had gevonden. Het was allemaal te zien op zaterdag 29 juni 2024.

Dit kleurrijke evenement, dat al 37 jaar een traditie is, trok vele toeschouwers naar de Rijnstraat, de Voorstraat en het Kerkplein. Het festival begon met een parade waarin artiesten door de straten trokken, en eindigde om 17:15 uur, waarna het normale leven in Woerden weer terugkeerde.

Foto’s Martinus Matthew

Bewoners kijken al uit naar de volgende editie van dit spektakel. De foto’s en herinneringen aan deze bijzondere dag blijven vast nog lang hangen in de gedachten van velen.

Tekst en foto’s van Martinus Matthew

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee