Image for Fotoreportage: Bezoek Koning Willem-Alexander

Fotoreportage: Bezoek Koning Willem-Alexander

Op woensdag 3 juli bezocht Koning Willem-Alexander Woerden. Hij sprak met bewoners en professionals over zorg, agrariërs en andere belangrijke thema’s voor Woerdenaren. Hij ging langs bij verschillende locaties van onze gemeente.

Hij werd door burgemeester Molkenboer en een klein gezelschap ontvangen bij het St. Antonius Ziekenhuis. Hier ging hij in gesprek met bewoners over het gemis van zorg in de buurt en de herinrichting van het ziekenhuisterrein. 

Na dit gesprek volgde het bezoek aan BoerBert in Kamerik. Onder het genot van een hapje en drankje werd middenin de stal tussen de koeien gesproken over de uitdagingen die boeren te wachten staan.

De volgende locatie was het Schilderskwartier. Daar wachtten veel buurtbewoners de koning op. Bij voetbalkooi de Kooi stonden tientallen enthousiastelingen klaar om de Koning te begroeten. Sommigen schudden zelfs de hand van de Koning of maakten een selfie met hem. Willem-Alexander verplaatste zich met enige moeite door de drukte. Nasir Lalout stond daar namelijk de Koning op te wachten. Nasir sprak met de Koning over de wens voor een Cruyff Court. Lees hier meer over het Cruyff Court.

Door de menigte heen wandelde de Koning van het Schilderskwartier naar buurtcentrum De Plint. De Koning maakte een praatje met vrijwilligers van het Kookcafé en cliënten van de dagbesteding. Leden van het wijkplatform Schilderskwartier vertelden over het belang van hun platform voor de leefbaarheid en sociale cohesie binnen de wijk. Tot slot keek koning Willem-Alexander op een veilige afstand naar een lesje stoelyoga.

Na een geslaagde namiddag was het nog tijd voor een groepsfoto en vertrok de Koning weer. 

Foto’s: Martinus Matthew

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee