Image for Fietsvriendelijkheid is ondergemiddeld

Fietsvriendelijkheid is ondergemiddeld

In de gemeente Woerden kan het beter met de fietsvriendelijkheid. Dit blijkt uit de cijfers van de Fietsersbond. Woerden scoort een 3,3 op schaal 1 tot 5. Daarom wordt Woerden gezien als ‘Ondergemiddeld’. Alleen de beoordeling ‘Laag’ zit daar nog onder.

Op verschillende onderdelen werd Woerden beoordeeld. Bij rotondes kreeg Woerden het hoogste aantal punten, namelijk 5. Ook op stedelijke dichtheid scoort Woerden met een 4,5 hoog. Met stedelijke dichtheid bedoelt de Fietsersbond het aantal bestemmingen dat op fietsafstand ligt.

Waar Woerden minder goed op scoort is de hoge snelheidsverschillen tussen wegen. Bij 50 km/u wegen vindt de Fietsersbond het verstandig aparte fietspaden aan te leggen. De score van Woerden is 2,1 op schaal van 5 op dit onderdeel.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee