Image for Ervaar de Hollandse Plassen

Ervaar de Hollandse Plassen

Op 15 april jl., met de start van het recreatieseizoen, slaan de bestuurders van negen Hollandse Plassengemeenten en Holland Rijnland de handen ineen met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats in ‘The Rock’ aan de Westeinderplassen.

Hiermee onderstrepen de bestuurders de samenwerking op het gebied van onder andere gebiedsmarketing en het versterken van recreatieve voorzieningen.

Wethouder Robin Kersbergen tekende de overeenkomst namens onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij ziet meer kansen om de waterrecreatie te verbeteren in een samenwerkingsverband dan alle gemeenten afzonderlijk. Hij stapt daarom graag in deze boot. Doordat elke plas een eigen identiteit heeft en daarmee ook een eigen recreatief aanbod vindt hij dat de samenwerking veel mogelijkheden biedt en zodoende meer economisch benut kan worden.

De Hollandse Plassen liggen centraal in de Randstad en vormen het grootste watersport- en recreatiegebied van Nederland, groter dan de Friese Meren. Het omvat het Braassemermeer, de Kagerplassen, Nieuwkoopse Plassen, Langeraarse Plassen, Reeuwijkse Plassen, Vinkeveense Plassen, Vlietland, Westeinderplassen, Zegerplas en Loosdrechtse Plassen. Naast deze grote watersportgebieden is er een netwerk van waterwegen en kleinere meren die met elkaar in verbinding staan. Betrokken ondernemers en gemeenten van de Hollandse Plassen en de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland zetten zich in om het gebied nog beter op de kaart te zetten, door zowel het fysieke netwerk te verbeteren als de bekendheid te vergroten. Dit laatste gebeurt via de marketingcampagne ‘Ervaar de Hollandse Plassen’.
Voor meer informatie zie ook: www.ervaardehollandseplassen.nl
Foto: gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun