Image for Enthousiaste kinderen bij Optimist on Tour

Enthousiaste kinderen bij Optimist on Tour

Vorige week woensdag tot en met zaterdag was Optimist on Tour te gast bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda aan de Notaris d’Aumerielaan te Reeuwijk. Tijdens schooltijden hebben de schoolklassen deelgenomen aan verschillende watersporten zoals roeien, zeilen, suppen en kanovaren. Ongeveer 442 kinderen hebben hierdoor op een speelse manier kennis kunnen maken met deze sporten. Na schooltijd hebben kinderen uit de buurt met zwemdiploma A deelgenomen aan de activiteiten. Op zaterdag kwam Lilian de Geus een windsurfkliniek geven. In totaal zijn er meer dan 600 kinderen langs geweest bij de Optimist on Tour.

Omdat Optimist on Tour dit jaar zijn10-jarig jubileum viert, mochten de kinderen gratis hun verjaardag komen vieren. Dit resulteerde in 4 gezellige goedverzorgde verjaardagpartijtjes en een hele hoop blije kindergezichtjes.

Tijdens het interview met Karsten van Zeijl, die sinds 2020 de uitvoering van Optimist on Tour voor het Watersportverbond verzorgt, bleek al snel hoe belangrijk hij het vindt om de jeugd tussen de 8 en 13 jaar enthousiast te maken voor de watersport en te informeren over het belang om bewust met water om te gaan. Het verbaasde Karsten dat er nog zoveel kinderen zijn die ondanks de zeer waterrijke omgeving nog nooit in een zeil-, roeiboot of kano hebben gezeten. Karsten was vooral blij met de mogelijkheid om nu ook roeien aan de kinderen te kunnen aanbieden. Roeien hoort niet standaard bij het programma maar met de extra drijvers aan beide zijden van de skifs was het bij de Roei- en Zeilvereniging wel mogelijk.

Optimist on Tour is mogelijk gemaakt door de gemeentes Bodegraven-Reeuwijk en Gouda, Watersportverbond en Alianz, de Roei- en Zeilvereniging Gouda en watersportvereniging Elfhoeven. Alle partijen zijn enthousiast over een mogelijke terugkeer van Optimist on Tour volgend jaar.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee