Image for Eerste paal gemeentewerf voor de buitendienst geslagen (video, foto’s)

Eerste paal gemeentewerf voor de buitendienst geslagen (video, foto’s)

BERGAMBACHT- Aan de Veerweg in Bergambacht is de eerste paal geslagen voor de nieuwe Gemeentewerf voor de buitendienst van de gemeente Krimpenerwaard. De eerste paal werd geslagen door wethouder Leo Barth.

De buitendienst houdt zich onder andere bezig met het onderhouden van het groen: parken, bomen, sloten, maar ook riolering en reiniging van straten. Momenteel is de buitendienst gevestigd op vier verschillende locaties: Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Bergambacht en Schoonhoven.

De huidige vier locaties moeten worden samengevoegd naar één centrale locatie. Dat wordt dus aan de Veerweg in Bergambacht waar ook het nieuwe gemeentehuis komt. “Het is belangrijk dat er één locatie komt voor de buitendienst, omdat er dan efficiënter gewerkt kan worden. Dan kun je beter dingen met elkaar afstemmen, met elkaar overleggen”, legt wethouder Leo Barth uit.

Wat er met de oude vier locaties gebeurd is nog niet helemaal duidelijk. “Er zijn meerdere varianten mogelijk”, vervolgt wethouder Barth. “De meeste locaties zullen wel verkocht gaan worden. Dat geven we dan weer terug aan het bedrijfsleven, want ze liggen op een bedrijventerrein.”

Bekijk het hele interview in de reportage in het artikelFoto’s: Stephan Tellier

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek