Image for Een recordopbrengst bij de 24 uur van Woerden

Een recordopbrengst bij de 24 uur van Woerden

De zesde editie van De 24 uur van Woerden heeft dit weekend een recordbedrag van 110.000 euro opgebracht. Het evenement vond plaats in en rondom het Westdampark. Langs de wandelroute die de deelnemers bewandelden, stonden gezellige tenten. Daar werden ontbijtjes, bananen en flesjes water uitgedeeld. Ook waren er foodtrucks, muzikale optredens en een blauwe loper waar de deelnemers overheen liepen.

De Heldenronde op vrijdagavond wordt door velen gezien als het mooiste moment. De route was verlicht door de kaarsenzakken die de deelnemers en kinderen van Woerdense scholen voor hun naasten hadden gemaakt. De route werd bewandeld door lopers die geliefden in gedachten hadden die aan kanker zijn overleden of op dat moment de strijd nog voeren. 

De opbrengst gaat onder andere naar het Samen sterk huis. Dat is het centrum voor leven met en na kanker. En het ander deel gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hier wordt onderzoek gedaan naar hersenstamkanker voor kinderen. 

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig