Image for Dodenherdenking Nieuwerbrug in Wierickehuis

Dodenherdenking Nieuwerbrug in Wierickehuis

Zaterdag 4 mei begon het rond 19.00 uur slecht weer te worden en is de dodenherdenking in Nieuwerbrug verplaats naar het Wierickehuis. Ondanks het slechte weer kwamen veel mensen naar de overdenking. De voorzitter van de Oranjevereniging en wethouder Robin Kersbergen hielden een indrukwekkende toespraak.

Twee basisschoolleerlingen, Hannah en Timo, droegen een zelfgemaakt gedicht voor. De Taptoe werd geblazen door Peter de Bruin. Na afloop hebben we met vele dorpsgenoten nagepraat over het genot van een kopje koffie.

De opname van de dodenherdenking in Bodegraven is vanaf zondagavond 19.00 uur op ieder oneven uur te zien op tv en via het YouTube kanaal van BR6.

Bron Oranjevereniging Prinses Juliana

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun