Image for De Reuzekaas op de Nationale Graskaasdag

De Reuzekaas op de Nationale Graskaasdag

Op zaterdag 1 juni is het de Nationale Graskaasdag in Woerden. Dan stroomt de binnenstad weer vol met kenners en liefhebbers van kaas.

Op deze dag is er een veiling van de reuze graskaas. De ruim 100 kilo wordt geveild naar Amerikaans model voor het goede doel. Het kan zijn dat de eindbieder onvoldoende ruimte heeft voor de reusachtige goudgele aanwinst. Dan biedt een van de kaasbedrijven uit Woerden ruimte om hem weer een jaar op te bergen. In 2025 zal de gewonnen graskaas een eindbestemming krijgen volgens keuze van de eindbieder. Naast de veiling is er van alles te beleven op het Kerkplein. De klassieke kaasbrikken en tractoren komen in een stoet naar de binnenstad. Het welbekende kaaslied wordt weer gezongen. Dit jaar zal chef-kok Leon Mazairac kookdemonstraties geven. De kok van het tv-programma Binnenstebuiten maakt verschillende gerechtjes met kaas. Er zijn optredens van Het Klooster en er is ook een kramenmarkt.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui