Image for De laatste lootjes voor de verkiezingen

De laatste lootjes voor de verkiezingen

Ben jij al benaderd door iemand in een fel gekleurd politiek jasje? Veel partijen kiezen ervoor om de straat op te gaan. En zeker de laatste dag voor de verkiezingen.

De woensdagmarkt is goed gevuld met flyeraars. Het lichtblauwe van de ChristenUnie valt het meest op. Tweede Kamerlid Mirjam Bikker is aanwezig om flyers uit te delen en heeft daarbij veel hulp van leden en kandidaten. Ook de lokale kandidaat voor de ChristenUnie Johanna van der Meer is aanwezig. Zij woont in Kamerik en staat op plek 16.

Volt staat op de markt met een paarse stand en vlaggen. De Goudse kandidaat Cédric Deverchere deelt met een brede glimlach flyers uit. “De mensen reageren verschillend op Volt,” vertelt hij met zijn Franse accent, “maar het is zo belangrijk dat we hier staan voor Europa. Ik kijk uit naar de uitslag van de verkiezingen.”

Ook de BoerBurgerBeweging staat op de markt. Vertegenwoordigers komen zelf uit de dorpen dichtbij, maar willen de BBB goed aanprijzen in Woerden. Al geven ze zelf wel toe: “Deze campagne hebben we minder geflyerd dan bij eerdere verkiezingen.”

De groenrode jasjes van GroenLinks/PvdA zijn wat minder in overvloed. Straks komt de rest van de groep de markt op. Jelle IJpma vertelt: “We hebben ook al heel veel geflyerd. De afgelopen markten zijn we veel aanwezig geweest. We gaan ons vanmiddag nog even laten zien op het station.”

Video

Weerbericht

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht