Image for De Jostiband trad op met kleurenmuziek

De Jostiband trad op met kleurenmuziek

Afgelopen zaterdag 8 juni trad de Jostiband op tijdens de Havendagen. De Jostiband is een band voor mensen met een verstandelijke beperking.

Veel mensen van de Jostiband zitten bij zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Dus velen komen uit de omgeving van het Groene Hart. De orkestleider heet Lyan Verburg. Zij komt uit Bodegraven en is enorm enthousiast over het optreden van de Jostiband in Woerden. “We zijn voor het eerst hier uitgenodigd,” vertelt ze. Ook deden tijdens het optreden twee Woerdenaren mee: Jojanneke en Robby.

De Jostiband speelt muziek met behulp van een kleurenschema. De kleuren nemen drempels weg voor het stampen van moeilijke noten. Door het kleurenschema van de Jostiband ontdekten ze dat wie de eerste drie stappen kan volgen, bijna altijd een instrument kan leren bespelen. De basis is spelend en zingend muziek overdragen . Zo trainen ze het auditief geheugen. Muziek maken wordt dan gemakkelijker.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee