Image for De eerste Sportspullenbeurs

De eerste Sportspullenbeurs

Tijdens de eerste Sportspullenbeurs waren er meer dan 100 mensen die vrijdagavond 21 juni hun sportspullen inleverden. Veel van hen doneerden hun overtollige sportartikelen en hoefden daar niks voor terug.

Rita Zwiers van het Beweegteam zegt: “Er werd echt van alles gebracht: van een compleet ijshockey outfit tot golfsets en trainingspakken, hockeysticks, tennisrackets, zwemflippers, yogaballen en zelfs speelkleden. Fantastisch!” Zo konden 150 mensen de volgende ochtend naar huis met de sportspullen van de mensen van de avond ervoor. Dat waren voornamelijk mensen met een kleine beurs. Zij zijn uitgenodigd op initiatief van de organisatie.

Veel Oekraïners hielpen mee als vrijwilliger. Mede-initiatiefnemer Carola Deurwaarder vertelt hoe dit komt: “We kennen elkaar via de wekelijkse activiteiten van ‘Samen in Woerden’ en zij vonden het fijn om iets terug te kunnen doen. Bovendien wilden ze graag hun Nederlands in de praktijk oefenen. De vertaalapp hielp als we vastliepen.”

Door dit succes gaan ze dit jaar weer een nieuwe Sportspullenbeurs organiseren. Op 8 en 9 november zal de tweede editie plaatsvinden.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee