Image for D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart, waar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onder andere deel van uitmaakt, heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad, zoals door het verlenen van subsidies. Voorbeelden van deze invloed zijn De Gouwepolder bij Boskoop, de Lagenwaardse polder bij Koudekerk aan den Rijn en Fort Wierickerschans bij Bodegraven.

D66 wil met de route op een luchtige manier in beeld brengen waar de Europese Unie op lokaal niveau invloed heeft op de directe leefomgeving. De route is te downloaden op de website https://d66.nl/groenehart/fietstocht/. Daar is ook een toelichting te vinden over de plaatsen waar de EU bij betrokken was. 

Op 25 mei zullen enkele leden van D66 de fietsroute gaan fietsen om campagne te voeren in enkele kernen. Liesbeth Krol, die op nummer 19 staat van de Europese lijst, zal een stuk meefietsen. Ook Anita Pannebakker, oorspronkelijk uit Boskoop en nummer 9 op de lijst, zal meedoen.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun