Image for Controle op ondermijning

Controle op ondermijning

Vorige week voerden de politie, omgevingsdienst Midden-Holland, Stedin en de gemeente een controle uit op bedrijventerrein de Tjalk in Bodegraven. Tijdens zo’n controle bekijkt iedere partner vanuit zijn eigen vakgebied de situatie in een pand. Ze controleren of een bedrijf zich houdt aan alle wet- en regelgeving. 

Er zijn 35 panden gecontroleerd en er zijn geen grote overtredingen geconstateerd. De ondernemers waren over het algemeen positief over de controle. Toch blijft het belangrijk om regelmatig en onverwacht te controleren.

Ondermijning is dat criminelen voor illegale activiteiten vaak gebruik maken van legale diensten, bijvoorbeeld door panden, woningen of auto’s te gebruiken voor witwassen, drugshandel, illegale prostitutie, wietplantages of het opslaan van wapens.

Naast de ondermijningscontrole werden er diezelfde dag nog meer politiecontroles uitgevoerd. Zo was er een preventieactie met de zogenaamde ‘witte voetjes’ en een algemene verkeerscontrole, met hulp van studenten van de politieacademie, op de Broekveldselaan en de Europaweg. Ook op en bij het water werd er gecontroleerd.

 Bij de ‘witte voetjes’-actie kijkt de politie zoals een inbreker zou doen naar het huis van een potentieel slachtoffer en laat een informatiefolder met een wit voetje achter in de tuin, de schuur of zelfs in huis. Zo worden de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk zich er bewust van dat mensen soms makkelijk ongemerkt binnen kunnen komen. De bewoners die thuis waren, reageerden positief op deze actie.

Bij de verkeerscontrole werden tientallen voertuigen gecontroleerd, met een aantal bekeuringen als gevolg.

Met betrekking tot de controles op en bij het water zijn er in het Plassengebied in Reeuwijk meerdere waarschuwingen gegeven voor het los laten lopen van de hond waar dat niet mag. Ook zijn er vissers naar huis gestuurd omdat zij geen vergunning hadden. Op de Oude Rijn was het relatief rustig met de bootjes. Daar zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Bij verdachte situaties: Neem contact op met de politie door te bellen naar: 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. In noodsituaties: altijd 112 bellen.

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun